Bafis & Partners Architects
Εξοχική κατοικία, Σπέτσες

Information

Το μικρό οικόπεδο στο κέντρο του οικισμού της παλαιάς πόλης των Σπετσών, ιδιοκτησία δύο αδελφών, έπρεπε να χωρέσει δύο κατοικίες, που ο μόνος τρόπος να τοποθετηθούν ήταν η μια πάνω από την άλλη.

Στο ισόγειο σχεδιάστηκε η μία κατοικία με δύο κοιτώνες, ένα ανοικτό χώρο καθιστικού με κουζίνα και λουτρό.Στον όροφο τοποθετήθηκε η δεύτερη κατοικία, επίσης με δύο κοιτώνες, ένα ανοικτό χώρο καθιστικού με κουζίνα και λουτρό. Επίσης, λόγω κατασκευής εμφανούς ξύλινης στέγης, δόθηκε η δυνατότητα δημιουργίας μιάς σοφίτας ξενώνα. Το υπόγειο, διαθέτει ξενώνα, play-room, λουτρό και όλες τις βοηθητικές χρήσεις των δύο κατοικιών. Οι υπαίθριοι και ημιυπαίθριοι χώροι των ορόφων, με απεριόριστη θέα προς την πόλη και την θάλασσα, προσφέρουν άνετους χώρους χαλάρωσης. Εφαρμόστηκαν οι αυστηροί κανόνες της παραδοσιακής Ελληνικής αρχιτεκτονικής που ισχύουν στο νησί. Όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι οικολογικά, η στέγη είναι τετράριχτη με εμφανές πέτσωμα.

All Project